1

МАКЕДОНСКА СПОРТСКА ДЕЛЕГАЦИЈА У ПОСЕТИ НИШУ

Градоначелник Ниша, Дарко Булатовић примио је македонску спортску делегацију која у граду борави као гост Секције спортских новинара Ниша, поводом манифестације  избора спортисте године Ниша, коју Секција спортских новинара успешно организује 39.пут. Делегацију чине челни људи Удружења спортских новинара Македоније, Бошко Трпески и Дејан Таневски, као и македонске фудбалске легенде Кочо Димитровски и Благој Истатов.

Градоначелник Булатовић истакао је да две земље имају добре дипломатске и спортске односе, а посебно је нагласио да и једни и други остварујемо значајне резултате у колективном и индивидуалном спорту. Он је најавио да Град Ниш има нове планове, везане за унапређење инфраструктуре нишког спорта који ће итекако утицати и на будуће циљеве нишких клубова и њихову реализацију. Он је најавио да Ниш у наредној години настоји да уради пројекат и пронађе локацију за изградњу мултифункционалне хале, чиме би се створили сви неопходни услови за одржавање такмичења највишег светског ранга и у Нишу.

Македонска спортска делегација изразила је захвалност на гостопримству, истакавши да су „нишки спортисти истовремено и скопски, као и да су скопски спортисти нишки“.