GRAD NIŠ DOBITNIK ZAHVALNICE ZA DOPRINOS RAZVOJU PLANINARSTVA

  • zahvalnica planinari
  • planinari
image_pdfimage_print

Planinarski savez Grada Niša koji okuplja četiri renomirana niška planinarsko-alpinistička kluba, ove godine postigao je zapažene rezultate na polju planinarenja, sportskog penjanja i promovisanja zdravih navika naših sugrađana, čime je još jednom potvrdio svoj visoki status u ovoj oblasti sporta u našoj zemlji.  Tim povodom ovaj savez uručio je više od 20 priznanja i zahvalnica  niškim planinarima koji su ispeli vrhove više od 4 000 metara, kao i najboljoj sportistkinji Grada Niša Staši Gejo koja je osvojila prvo mesto na evropskom šampionatu u penjanju u kategoriji bolder i četvro mesto u ukupnom plasmanu.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Miloša Banđura koji je u Gradskoj kući pozdravio članove planinarskog saveza i načelnika Planinarskog saveza Srbije Isu Planića, planinari su odlični promoteri Grada Niša, ali i zdravih životnih navika, od najmlađih dana. On je poželeo još mnogo osvojenih vrhova ali i uspešno organizovanih akcija, kako rekreativnih, tako i profesionalnih.

U ime Planinarskog saveza Niša, Gradu Nišu uručena je zahvalnica za uspešnu saradnju i doprinos razvoju planinarstva. Zahvalnicu je zameniku gradonačelnika uručio načelnik Planinarskog saveza Niša Vladislav Cenić.

Možda Vas zanima i sledeće...