СТАША ГЕЈО-СПОРТИСТА ГРАДА НИША ЗА 2017.

Сташа Гејо, првакиња Европе у дисциплини болдер у пењању и освајачица бронзаног одличја на Европском првенству у комбинацији све три дисциплине, изабрана је за најбољег спортисту Града Ниша за 2017.годину.  Ово је одлука жирија, састављеног од досадашњих добитника признања „Најбољи спортиста Ниша“ и чланова Секције спортских новинара Ниша. Овај жири награду за најбољи спортски колектив доделио је Џудо клубу Кинезис, док је најбољи млади спортиста Града, пливач ПК Свети Никола, Андрија Петковић. За најбољег спортског новинара изабран је дописник „Спортског журнала“ и „Политике“ Томислав Тодоровић. Додељено је и неколико специјалних признања. Добитници су дугогодишњи генерални секретар Савеза за школски спорт Јован Јовановић, потпредседник Кошаркашког савеза Србије Душан Пројовић, а постхумно, признање је добио и Зоран Стојиљковић, некадашњи селектор Стрељачке репрезентације. Награђен је и бивши одбојкаш, сада потпредседник Одбојкашког савеза Србије Иван Миљковић. За одлазак у пензију награђен је доајен нишког спортског новинарства Едо Црналић.
МАКЕДОНСКА СПОРТСКА ДЕЛЕГАЦИЈА У ПОСЕТИ НИШУ

Градоначелник Ниша, Дарко Булатовић примио је македонску спортску делегацију која у граду борави као гост Секције спортских новинара Ниша, поводом манифестације  избора спортисте године Ниша, коју Секција спортских новинара успешно организује 39.пут. Делегацију чине челни људи Удружења спортских новинара Македоније, Бошко Трпески и Дејан Таневски, као и македонске фудбалске легенде Кочо Димитровски и Благој Истатов.

Градоначелник Булатовић истакао је да две земље имају добре дипломатске и спортске односе, а посебно је нагласио да и једни и други остварујемо значајне резултате у колективном и индивидуалном спорту. Он је најавио да Град Ниш има нове планове, везане за унапређење инфраструктуре нишког спорта који ће итекако утицати и на будуће циљеве нишких клубова и њихову реализацију. Он је најавио да Ниш у наредној години настоји да уради пројекат и пронађе локацију за изградњу мултифункционалне хале, чиме би се створили сви неопходни услови за одржавање такмичења највишег светског ранга и у Нишу.

Македонска спортска делегација изразила је захвалност на гостопримству, истакавши да су „нишки спортисти истовремено и скопски, као и да су скопски спортисти нишки“.
ГРАД НИШ ДОБИТНИК ЗАХВАЛНИЦЕ ЗА ДОПРИНОС РАЗВОЈУ ПЛАНИНАРСТВА

Планинарски савез Града Ниша који окупља четири реномирана нишка планинарско-алпинистичка клуба, ове године постигао је запажене резултате на пољу планинарења, спортског пењања и промовисања здравих навика наших суграђана, чиме је још једном потврдио свој високи статус у овој области спорта у нашој земљи.  Тим поводом овај савез уручио је више од 20 признања и захвалница  нишким планинарима који су испели врхове више од 4 000 метара, као и најбољој спортисткињи Града Ниша Сташи Гејо која је освојила прво место на европском шампионату у пењању у категорији болдер и четвро место у укупном пласману.

Према речима заменика градоначелника Милоша Банђура који је у Градској кући поздравио чланове планинарског савеза и начелника Планинарског савеза Србије Ису Планића, планинари су одлични промотери Града Ниша, али и здравих животних навика, од најмлађих дана. Он је пожелео још много освојених врхова али и успешно организованих акција, како рекреативних, тако и професионалних.

У име Планинарског савеза Ниша, Граду Нишу уручена је захвалница за успешну сарадњу и допринос развоју планинарства. Захвалницу је заменику градоначелника уручио начелник Планинарског савеза Ниша Владислав Ценић.