Otvoren Klinički centar u Nišu

  • klinicki 2
  • Klinicki
image_pdfimage_print

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju Kliničkog centra Niš.

“Kada pogledam ovu zgradu znam da Srbija neće odustati. A ovo je prvi klinički centar u Srbiji koji je završen. Nije nikada završen ni onaj čuveni beogradski Klinički centar Srbije, a već se spremamo da pravimo novi. Obećavam vam da ćemo završiti i taj u Beogradu, i onaj u Kragujevcu, i u Novom Sadu. I svaki novi zadatak ćemo završiti – i bolnicu i fabriku i put – završićemo. Ne da biste nas vi hvalili ili zbog izbora, nego zato što je to naša obaveza i posao”, rekao je Vučić u Nišu.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je  da je ogromna stvar posle dugog niza godina završiti radove na tom zdravstvenom centru i najavila da predstoji završetak Kliničkog centra Srbije u Beogradu i Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu.

Brnabić je rekla da će biti tako nastavljeno i ubuduće i da sledi završetak Koridora 10 i nastavak Koridora 11, kao i njihovo povezivanje autoputem između Pojata i Preljine.
Ona je rekla da predstoji i završetak Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu, kao i izgradnja Naučno-tehnološkog parka u Nišu.

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar je u obraćanju podvukao da je pre tri godine na mestu današnje nove zgrade KC Niš bilo blato i močvara, a da je danas tu savremeni objekat koji je simbol novog vremena i novog zdravstva.
Lončar je rekao da je zahvaljujući angažmanu predsednika Srbije Aleksandra Vučića rekonstrukcija postojeće zgrade i izgradnja nove privedena kraju.
Ministar zdravlja je podsetio da u Nišu već postoje dva linearna akceleratora za zračnu terapiju, a da se otvara i treći, te da neće biti listi čekanja ni za zračenje onkoloških pacijenata.

U obnovu i izgradnju ove  zdravstvene ustanove, koja se prostire na 45 hiljada kvadratnih metara, uključujući i nabavku nove opreme, uloženo je 50 miliona evra, a prvi pacijenti biće primljeni do kraja godine.
Otvaranje tog centra rezultat je mera Vlade Srbije na unapređenju zdravstvenog sistema.
Ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu, opremanje i modernizacija svih zdravstvenih ustanova, su među prioritetima Vlade, u cilju poboljšanja rada i brige o pacijentima.

Možda Vas zanima i sledeće...