1

ОТВОРЕН 54.САЈАМ КЊИГА У НИШУ

Нишки сајам књига, 54. по реду, свечано је отворио академик Милосав Тешић који је овом приликом рекао да је књига најплеменитије и најдуговечније дело човечанства и да опстаје управо захваљујући сајмовима и издавачима.Ипак, додао је Тешић, она је под великим притиском електронских информационих система који човечанство све више вуку у виртуелни свет. На овогодишњем сајму, чији је мото „похвала књизи“ учествују наши највећи и најзначајнији издавачи и књижарске куће. За куповину књига сви они омогућили су значајне сајамске попусте.

Сајам књига, који ће трајати до 29. новембра, пратиће и бројне промоције, књижевни сусрети и разговори, потписивање књига од стране наших угледних писаца и други пратећи програми.

Посебни гости појединачних дана сајма ће бити наши најугледнији и најчитанији писци: Милосав Тешић, Дејан Стојиљковић, Зоран Живковић, Предраг Марковић, Марко Шелић Марчело, Дејан Алексић, Виолета Јовић и многи други…

Посебан „сајам у сајму“ ове године је Сајам стрипа, такође у оквиру Хале „Чаир“, који ће бити бесплатан за излагаче и посетиоце.

Отварању сајма књига прусуствовала је и чланица Градског већа Јелена Митровски.