OTVOREN 54.SAJAM KNJIGA U NIŠU

image_pdfimage_print

Niški sajam knjiga, 54. po redu, svečano je otvorio akademik Milosav Tešić koji je ovom prilikom rekao da je knjiga najplemenitije i najdugovečnije delo čovečanstva i da opstaje upravo zahvaljujući sajmovima i izdavačima.Ipak, dodao je Tešić, ona je pod velikim pritiskom elektronskih informacionih sistema koji čovečanstvo sve više vuku u virtuelni svet. Na ovogodišnjem sajmu, čiji je moto „pohvala knjizi“ učestvuju naši najveći i najznačajniji izdavači i knjižarske kuće. Za kupovinu knjiga svi oni omogućili su značajne sajamske popuste.

Sajam knjiga, koji će trajati do 29. novembra, pratiće i brojne promocije, književni susreti i razgovori, potpisivanje knjiga od strane naših uglednih pisaca i drugi prateći programi.

Posebni gosti pojedinačnih dana sajma će biti naši najugledniji i najčitaniji pisci: Milosav Tešić, Dejan Stojiljković, Zoran Živković, Predrag Marković, Marko Šelić Marčelo, Dejan Aleksić, Violeta Jović i mnogi drugi…

Poseban „sajam u sajmu“ ove godine je Sajam stripa, takođe u okviru Hale „Čair“, koji će biti besplatan za izlagače i posetioce.

Otvaranju sajma knjiga prusustvovala je i članica Gradskog veća Jelena Mitrovski.

Možda Vas zanima i sledeće...