Novi niški dokumentarni film

U Gradskoj kući priređen je prijem za aktere dokumentarnog filma o glumcu Desimiru Stanojeviću “Život je mjuzikl”u produkciji Siti marketing centra iz Niša.

Producenta i ekipu ovog projekta primio je gradonačelnik Darko Bulatović i većnica Jelena Mitrovski.

Da podsetimo, Siti Marketing Centar i Oliver Paunović producirali su  dokumentarne filmove, “Moj siti ,moj Niš”,zatim „Stari Niš, Moj Niš“ i „Lutajuća srca- arhiv emocija“koli su bili gostujući filmovi na  Filmskim susretima 2015. i 2016. godine.

Poslednji film„Hipi dolina, priča jedne mladosti“, premijerno je prikazan  na završnoj svečanosti ovogodišnjih Filmskih susreta.
OTVOREN 54.SAJAM KNJIGA U NIŠU

Niški sajam knjiga, 54. po redu, svečano je otvorio akademik Milosav Tešić koji je ovom prilikom rekao da je knjiga najplemenitije i najdugovečnije delo čovečanstva i da opstaje upravo zahvaljujući sajmovima i izdavačima.Ipak, dodao je Tešić, ona je pod velikim pritiskom elektronskih informacionih sistema koji čovečanstvo sve više vuku u virtuelni svet. Na ovogodišnjem sajmu, čiji je moto „pohvala knjizi“ učestvuju naši najveći i najznačajniji izdavači i knjižarske kuće. Za kupovinu knjiga svi oni omogućili su značajne sajamske popuste.

Sajam knjiga, koji će trajati do 29. novembra, pratiće i brojne promocije, književni susreti i razgovori, potpisivanje knjiga od strane naših uglednih pisaca i drugi prateći programi.

Posebni gosti pojedinačnih dana sajma će biti naši najugledniji i najčitaniji pisci: Milosav Tešić, Dejan Stojiljković, Zoran Živković, Predrag Marković, Marko Šelić Marčelo, Dejan Aleksić, Violeta Jović i mnogi drugi…

Poseban „sajam u sajmu“ ove godine je Sajam stripa, takođe u okviru Hale „Čair“, koji će biti besplatan za izlagače i posetioce.

Otvaranju sajma knjiga prusustvovala je i članica Gradskog veća Jelena Mitrovski.