1

ПОЧЕТАК НОВОГ ЦИКЛУСА ЗА НАГРАДУ „11. ЈАНУАР“

Данашњом седницом Комисије за награде Града Ниша, којом је председавао мр Раде Рајковић, председник Скупштине Града, званично је отпочео процес за доделу највишег признања Града Ниша – награду „11. јануар“ за 2017. годину.

Комисија, коју чине представници Града, Универзитета, Војске РС и СПЦ, једногласно је усвојила План активности и текст Јавног позива, који ће бити објављен 1. децембра ове године, и трајаће петнаест дана. Осим тога, донет је и закључак, којим се предлаже да, као и ранијих година, укупан износ за награђене буде 500.000 динара. Предлог је и да свечана седница буде одржана 11. јануара, на Дан ослобођења Ниша од Турака, у Официрском дому.

На седници је заузет став да награда мора да остане деполитизована и да критеријуми буду додатно подигнути, како би ово најзначајније градско признање добили они који то највише заслужују.

Награда „11. јануар“ је највише признање Града Ниша, које се додељује за изузетна достигнућа, која чине допринос афирмацији града у привредним, друштвеним и другим областима значајним за Град Ниш. Награда укључује, осим од новчаног дела, и повељу и статуету, а имена овогодишњих добитника биће позната у последњој недељи децембра ове године.