POČETAK NOVOG CIKLUSA ZA NAGRADU „11. JANUAR“

image_pdfimage_print

Današnjom sednicom Komisije za nagrade Grada Niša, kojom je predsedavao mr Rade Rajković, predsednik Skupštine Grada, zvanično je otpočeo proces za dodelu najvišeg priznanja Grada Niša – nagradu „11. januar“ za 2017. godinu.

Komisija, koju čine predstavnici Grada, Univerziteta, Vojske RS i SPC, jednoglasno je usvojila Plan aktivnosti i tekst Javnog poziva, koji će biti objavljen 1. decembra ove godine, i trajaće petnaest dana. Osim toga, donet je i zaključak, kojim se predlaže da, kao i ranijih godina, ukupan iznos za nagrađene bude 500.000 dinara. Predlog je i da svečana sednica bude održana 11. januara, na Dan oslobođenja Niša od Turaka, u Oficirskom domu.

Na sednici je zauzet stav da nagrada mora da ostane depolitizovana i da kriterijumi budu dodatno podignuti, kako bi ovo najznačajnije gradsko priznanje dobili oni koji to najviše zaslužuju.

Nagrada „11. januar“ je najviše priznanje Grada Niša, koje se dodeljuje za izuzetna dostignuća, koja čine doprinos afirmaciji grada u privrednim, društvenim i drugim oblastima značajnim za Grad Niš. Nagrada uključuje, osim od novčanog dela, i povelju i statuetu, a imena ovogodišnjih dobitnika biće poznata u poslednjoj nedelji decembra ove godine.

 

Možda Vas zanima i sledeće...