НИШКИ САЛОН 12/2

image_pdfimage_print

Чланица Градског већа за културу Јелена Митровски отворила је други по реду Нишки салон, значајну изложбу на којој је своје радове представило 12 уметника. Овом приликом Митровски је истакла да овакве културне манифестације представљају својеврсну потврду да наш град сигурним корацима афирмише савремене ликовне праксе.

„Култура је несумњиво најбољи и најлакши начин за комуникацију међу људима, а језик ликовне уметности универзалан је. Као локална самоуправа настојимо да негујемо уметност, да код младих подстичемо љубав према њој али и да, захваљујући културним догађајима попут овог, допремно до свих љубитеља уметности“, поручила је чланица Градског већа.

Она је додала да су уметници чији су радови изложени, квалитетом својих дела поставили снажан темељ за још амбициозније планове. „Ово је добар наговештај за дугу и успешну традицију Нишког салона. Као Град дајемо пуну подршку организацији једног оваквог догађаја и ја вам се још једном свима срдачно захваљујем и желим да ова, као и све наредне изложбе надмаши очекивања организатора“, закључила је Митровски.

You may also like...