Градоначелник Ниша примио скауте

  • 3
  • 2
  • 1
image_pdfimage_print

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић са својим сарадницима у Градској кући угостио је делегацију коју је предводио председник европског скаунтског комитета, Кевин Камилијери.

Овом приликом градоначелник Дарко Булатовић истакао је да Град препознаје вредност и значај Савеза извиђача Града Ниша, те да ће учинити све да Савез убудуће заузме место које му у граду и припада. Кроз планско спровођење извиђачких активности стварају се морално осетљиве и друштвено одговорне личности чији капацитети могу бити од великог значаја за локалну и ширу заједницу. Рад извиђачких организација веома је битан у развоју интелектуалних, духовних и друштвених потенцијала младих људи, те ће стога њихово залагање у вођењу и одгајању омладине наилазити на подршку и помоћ локалне самоуправе, напоменуо је градоначелник Булатовић.

Током разовора истакнут је значај, успех и континуитет Савеза извиђача Града Ниша. Кроз 106 година дугу историју, Савезом извиђача Града Ниша прошло је више десетина хиљада младих људим који су – како истичу његови представници, „данас стручни, поштени и одговорни чланови наше заједнице, али је најважније да су остали добри људи.“

Председник европског скаутског комитета, Кевин Камилијери, похвалио је рад Савеза извиђача Града Ниша који са европским скаутским комитетом негује веома успешну и дугу сарадњу. Успех нишког Савеза извиђача истакла је и старешина Савеза извиђача Србије, Тања Јанковић. Ниш је један од најјачих извиђачких центара у Србији који је изнедрио много квалитетних кадрова неретко смештених на руководећим местима у Савезу извиђача Србије, напоменула је Тања Јанковић.

You may also like...