Savet za bezbednost grada Niša

image_pdfimage_print

Na inicijativu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Misije OEBS-a u Srbiji (Organizacije za evropsku bezbednost u Srbiji) i Stalne konferencije za gradove i opštine novembra 2015. godine pokrenuta je inicijativa ”Lokalni saveti za bezbednost”.

Njen glavni cilj je promovisanje partnerstva lokalne samouprave i policije, odnosno institucionalizovanje tog partnerstva kroz lokalne savete za bezbednost. Predviđeno je da saveti budu mehanizam komunikacije i savetovanja lokalne vlasti, policije i ostalih činilaca značajnih za lokalnu bezbednost (predstavnika svih važnih državnih i lokalnih instuticija, zdravstva, školstva, Centra za socijalni rad, nevladinih organizacija), sa ciljem da grad učine bezbednijim mestom za život svih građana i građanki.

Uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji članovi Saveta za bezbednost Grada Niša i radnih grupa koje su oformljene, uradili su Nacrt Strategije bezbednosti za period  2017-2020. Predstoje nam javne rasprave u svim gradskim opštinama u narednih mesec dana kako bismo građanstvo i predstavnike organizacija civilnog društva upoznali sa planovima Grada koji proističu iz ovog strateškog dokumenta, a imaju veze sa unapređenjem svih aspekata bezbednosti u gradu.

O rasporedu održavanja javnih rasprava, kao i mestu na kome će one biti organizovane, svi zainteresovani će biti informisani putem sajta grada Niša i saopštenja za javnost, kao i preko predstavnika gradskih opština.

Od ponedeljka, 20.novembra građani će moći, putem mail adrese savet.bezbednost@gu.ni.rs,  slati svoje predloge i sugestije na Nacrt Strategije bezbednosti Grada Niša i to do 10.decembra tekuće godine.

Dodatak: Nacrt strategije bezbednosti Grada Niša za period 2017-2020. godine

Možda Vas zanima i sledeće...