1

Отворен 26. салон урбанизма

У Официрском дому отворен  је  26.салон  Урбанизма који се традиционално организује у Нишу.

Салон урбанизма је традиционална годишња манифестација Удружења урбаниста Србије која представља смотру најзначајнијих, актуелних остварења у области просторног и урбанистичког планирања, урбанистичког пројектовања и реализација.

Целокупна или делимична поставка Салона презентује се у градовима покровитељима и другим градовима у земљи и иностранству.

 Укупан број изложених радова у свим претходним годинама износио је неколико хиљада ,па је овај  високи реноме додатна обавеза да се из године у годину унапреди целокупна организација салона, која има међународни карактер и масовност радова и учесника.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић поздравио је присутне И отворио овај скуп.

“Искрено верујем да ћете И убудуће као добро организована група научних радника И сарадника ,спремна и способна, с најбољим стручњацима и уз пуну информатичку подршку, обавити све послове из домена  просторног планирања, урбанизма пројектовања ,али И  заштите животне средине као  неодвојивог дела модерне урбанистичке делатности и на тај начин наставити традицију својих претходника који су својим радом показали да Град Ниш има изузетно квалитетне људе у овој области,” рекао је градоначелник на свечаности отварања.