Otvoren 26. salon urbanizma

image_pdfimage_print

U Oficirskom domu otvoren  je  26.salon  Urbanizma koji se tradicionalno organizuje u Nišu.

Salon urbanizma je tradicionalna godišnja manifestacija Udruženja urbanista Srbije koja predstavlja smotru najznačajnijih, aktuelnih ostvarenja u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, urbanističkog projektovanja i realizacija.

Celokupna ili delimična postavka Salona prezentuje se u gradovima pokroviteljima i drugim gradovima u zemlji i inostranstvu.

 Ukupan broj izloženih radova u svim prethodnim godinama iznosio je nekoliko hiljada ,pa je ovaj  visoki renome dodatna obaveza da se iz godine u godinu unapredi celokupna organizacija salona, koja ima međunarodni karakter i masovnost radova i učesnika.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović pozdravio je prisutne I otvorio ovaj skup.

“Iskreno verujem da ćete I ubuduće kao dobro organizovana grupa naučnih radnika I saradnika ,spremna i sposobna, s najboljim stručnjacima i uz punu informatičku podršku, obaviti sve poslove iz domena  prostornog planiranja, urbanizma projektovanja ,ali I  zaštite životne sredine kao  neodvojivog dela moderne urbanističke delatnosti i na taj način nastaviti tradiciju svojih prethodnika koji su svojim radom pokazali da Grad Niš ima izuzetno kvalitetne ljude u ovoj oblasti,” rekao je gradonačelnik na svečanosti otvaranja.

Možda Vas zanima i sledeće...