Пријем за амбасадоре Суверeног малтешког реда и Тајвана

У Градској кући данас је уприличен пријем за њихове екселенције амбасадора Сувереног малтешког реда у Србији Алберта ди Луку и амбасадора Тајвана у Мађарској  Ендриу Чанг.

У Вип салону Градске куће госте је примио помоћник градоначелника проф.др Небојша Ранђеловић.

Током разговора било је речи о успостављању значајније сарадње Града Ниша и представника амбасада које се у Србији пре свега баве хуманитарним радом.

Непсоредни повод за долазак амбасадора је помоћ коју Суверени малтешки ред пружа лицима која конкуришу за помоћ  преко њиховог официјелног сајта.У овом случају ради се о младој Нишлијки која је упутила захтев за помоћ како би се спровело лечење њене болести.

Суверени малтешки ред је одговрио позитивно на овај захтев и данас ће помоћ бити званично уручена.

Осим Градске куће висока делегација посетиће и клинику Сава Срџери као и Клинику за кардиохирургију нишког клиничког центра.
Отворен 26. салон урбанизма

У Официрском дому отворен  је  26.салон  Урбанизма који се традиционално организује у Нишу.

Салон урбанизма је традиционална годишња манифестација Удружења урбаниста Србије која представља смотру најзначајнијих, актуелних остварења у области просторног и урбанистичког планирања, урбанистичког пројектовања и реализација.

Целокупна или делимична поставка Салона презентује се у градовима покровитељима и другим градовима у земљи и иностранству.

 Укупан број изложених радова у свим претходним годинама износио је неколико хиљада ,па је овај  високи реноме додатна обавеза да се из године у годину унапреди целокупна организација салона, која има међународни карактер и масовност радова и учесника.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић поздравио је присутне И отворио овај скуп.

“Искрено верујем да ћете И убудуће као добро организована група научних радника И сарадника ,спремна и способна, с најбољим стручњацима и уз пуну информатичку подршку, обавити све послове из домена  просторног планирања, урбанизма пројектовања ,али И  заштите животне средине као  неодвојивог дела модерне урбанистичке делатности и на тај начин наставити традицију својих претходника који су својим радом показали да Град Ниш има изузетно квалитетне људе у овој области,” рекао је градоначелник на свечаности отварања.