1

Отворен Јавни позив за бесплатан тренинг безбедне вожње

Савет за безбедност саобраћаја Града Ниша објавио је Јавни позив за достављање пријава за остваривање права за бесплатан тренинг безбедне вожње за младе возаче са пробном возачком дозволом са територије Града Ниша.

Шта је то тренинг безбедне вожње?

На бази најбољих европских искустава, али и вишегодишњих истраживања опасности на путевима Балкана, развијени су посебни програми убрзаног стицања драгоценог искуства и знања које чува живот, а тестови се врше на полигону Националне возачке академије НАВАК.

У пратњи професионалних тренера, пролази се кроз симулатор чеоног судара, симулатор превртања, али се  и тестира брзина  реакција на специјалном тренажеру за возаче Формуле 1.

Услови за остваривање права  су

-да је кандидат млађе пунолетно лице до 21.године старости

-да има пребивалиште на територији Града Ниша

-да кандидат има важећу пробну возачку дозволу Б категорије

За пријаву је потребно попунити образац који се добија у просторијама Градске управе, Секретаријат за комуналне делатности,енергетику и саобраћај у улици Вожда Карађорђа 24  од 11-14 часова радним данима.

Пријаве се потом подносе Савету за безбедност саобраћаја у улици 7.јули бр.2 или електронским путем на адресу sbs@gu.ni.rs

Документација неопходна за доказивање права за учешће у јавном позиву су очитана лична карта И фотокопија пробне возачке дозволе.

Списак кандидата који су стекли право учешћа на бесплатном тренингу  безбедне вожње биће објављен на званичном сајту града www.gu.ni.rs И на огласној табли Секретаријата у улици Вожда Карађорђа 24.




Успешан завршетак акције “Пружи корак!”

Двоје младих људи – Тамара Кларић и Богдан Стевановић – урадили су нешто што заслужује не само аплаузе, већ и мотив за све нас остале како треба помоћи онима који су угрожени.

Тамара и Богдан су у понедељак, 30. октобра, кренули пешице ка Нишу (нешто више од 200 километара), у намери да прикупе новчана средства за завршетак изградње дечјег хемато-онколошког одељења Клинике за дечје интерне болести у Нишу.

Уз подршку Националног удружења родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР), Тамара и Богдан су одолевали ветру и не баш пријатном времену, али су у понедељак, 6. новембра дошли до циља циља!

У Градској кући Тамару и Богдана примио је заменик градоначелника проф. др Милош Банђур, који се захвалио у име Града Ниша на показаној хуманости и уручио им златнике са ликом Цара Константина.

У акцији, симболично названој “Пружи корак!”, Тамара и Богдан су направили више од 256.000 корака, а позвали су све грађане и организације  да им пруже подршку у овом важном подухвату слањем СМС поруке на број 1150.




Почела изградња фабрике ИМИ

У Нишкој бањи  кренула је изградња  нових производних погона за израду електронских компонената фабрике ИМИ.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић обишао је данас са сарадницима локацију на којој се гради ова фабрика.

Очекује се да  први радници буду упошљени током 2018. године.

Отварањем фабрике на локацији „Лозни калем”  посао ће добити око 1.200 радника.

Инвестиција је вредна више од 33 милиона евра, а Влада Србије субвенционираће свако ново радно место са око 6.800 евра, уложиће близу девет милиона евра.

Фабрика у Нишкој Бањи производиће електронске компоненте за аутомобилску и индустрију информационих технологија у Европи и земљама где „Ајала” и ИМИ имају своје производне погоне и пословне партнере.

Ова компанија послује у седам земаља и тренутно запошљава око 14 000 радника.