1

Спектакл на Нишави (ВИДЕО)

Овогодишњи Дан младих Града Ниша обележен је на спектакуларан начин, првим концертом Дејана Петровића у Нишу. Уз звуке овог врхунског уметника и Биг бенда уживало је око 10 000 младих овога града, који су концерт могли да прате са свих страна будући да је бина, потпуно несвакидашње, била за ову прилику постављена на самој Нишави. “Млади су најзначајнији ресурс Ниша и град настоји да, стварајући адекватне услове за рад, усавршавање, напредовање и леп живот, покаже колико је важно да млади остану управо овде, у Нишу. Један од сегмената пристојног живота је и приступ разноврсним манифестацијама, културним, спортским, каква је и овај концерт који је био за памћење, поручио је члан Градског већа за омладину и спорт Бранислав Качар. Према његовим речима, ово је само први у низу културних догађаја које ће Град за младе организовати. Тек нас очекују изненађења, каже Качар, и додаје да ће сви они пропусти, које су организатори уочили приликом овогодишњег обележавања Дана младих, бити отклоњени и да ће наши млади суграђани, али и сви они који се тако осећају, тек моћи да уживају у изненађењима која за њих припрема Град Ниш.

На овом линку можете погледати видео спот са спектакуларног концерта Дејана Петровића у Нишу

http://www.youtube.com/watch?v=S7m0Tp2w4N0&feature=youtu.be
Пријем за ученике из Холандије

У посети Правно -пословној школи у Нишу налазе се ученици средње школе из холандског града Рурмонда.

У Градској кући овим поводом организован је пријем, а госте из Холандије примио је заменик градоначелника проф. др Милош Банђур.

Он је ученицима пожелео добродошлицу и укратко их упознао  са богатом историјом града.

Како је рекао директор Правно – пословне школе Милорад Гавриловић, ова школа годинама уназад реализује овакве пројекте, где се ученици у неколико дана друже са својим вршњацима из Европе.

За четвртак је планиран и обилазак главног града, а ученици ће у оквиру ове посете обићи и зграду Скупштине Србије.