Obilazak radnika JKP Mediana

  • IMAG1111
  • IMAG1117
image_pdfimage_print

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je zajedno sa direktorom JKP Medijana Dragoslavom Pavlovićem prvu jutarnju smenu radnika u sektoru javne higijene,koji su zaduženi za održavanje čistoće na niškim ulicama.

Trenutno na ovom poslu u užem centru grada radi samo 35 radnika koji fizički ne mogu da zadovolje potrebe grada,pa je ocenjeno da je neophodno uložiti napore kako bi se broj radnika doveo na optimalan nivo.

Gradonačelnik je u razgovoru sa radnicima iz prve ruke saznao šta ih trenutno najviše muči i kako najbrže mogu smetnje u funkcionisanju radnog procesa da se otklone.
Gradonačelnik je uputio predlog direktoru da se napravi raspored po sektorima i da svaki od radnika drži svoj sektor i bude na raspolaganju u toku radnog vremena.

U toku jutra gradonačelnik je obišao i radnike koji se bave odvozom smeća i iz prve ruke se upoznao sa njihovim problemima.

Situacija je ovde posebno teška zimi ,jer su u upotrebi samo pet kamiona za čišćenje ulica , a za grad ove veličine neophodno je bar 20 kamiona.Prioritet preduzeća u tom smislu biće nabavka novih kamiona i specijalizovanih vozila,kako bi grad normalno mogao da funkconiše i tokom zimskih meseci.

Možda Vas zanima i sledeće...