1

Концерт српско-шведске музике

У Градској кући одржан је  концерт који је приредила Шведска амбасада у Србији , а поводом важног јубилеја – стотину година од успостављања дипломатских односа Шведске и Србије.

Интересантно је да кроз сва дешавања која су обележила XX век, две земље никад нису прекидале дипломатске односе.

„Не само дипломатски већ  и генерално гледано остали билатерални односи Шведске и Србије добри су и пријатељски и уверен сам да године одличне сарадње тек предстоје. Обострана је жеља да  две земље улазе у други век дипломатских односа одлучне да наставе добру сарадњу и још више учврсте стабилне односе,“рекао је градоначелник Ниша Дарко Булатовић на свечаности и додао да је „за нас  веома важно да Шведска снажно подржава Србију ка чланству у Европској унији , а оно што је посебно значајно за нас  је податак да  је од  2001. године Влада Шведске  кроз Агенцију за развојну помоћ  Србији донирала око 200 милиона евра“.

Присутне је поздравио и амбасадор Шведске његова екселенција Јан Лундин , а затим је одржан концерт српско-шведске музике на коме су наступили дуети на клавиру и флаути ,који су извели дела неколико шведских и српских композитора.