Od 31.oktobra kreću letovi i do Stokholma

image_pdfimage_print

Gpadonačelnik Niša Darko Bulatović i rukovodstvo niškog aerodroma Konstantin veliki, najavili su danas na konferenciji za novinare u Gradskoj kući letove ka novoj destinaciji.
Najveći niskotarifni avio-prevoznik Rajanaer će od 31. oktobra uvesti još jednu destinaciju iz Niša i to do Stokholma (aerodrom Skavsta) do koje će za sada leteti do kraja zimske sezone odnosno do 24. marta naredne godine.
U ovom trenutku broj putnika u 2017. godini  je već negde oko 270 000, pa je realno očekivati da tokom decembra iz Niša poleti i rekordni trista hiljaditi putnik ka destinacijama u Evropi.
Zahvaljujući angažovanju Vlade Republike Srbije i Grada Niša naredne godine biće instaliran i ALS sistem za zemaljsko navođenje aviona prilikom sletanja, a počeće i izradnja novog tornja.
Praktično od sledeće godine aerodrom u Nišu biće samoodrživo preduzeće i subvencije grada biće svedene na minimum, rečeno je na konferenciji za novinare.
Avioni Rajanera leteće svakog utorka i subote, a cena karte po ceni već od 19,99 evra se već sada može rezervisati na sajtu Rajaner-a. Prvi avion iz Niša put Stokholma poleteće 31.oktobra u 20:10, dok je sletanje predviđeno za 22:55.
Iz Stokholma avion će poletati u 17 sati, a u Niš sletati u 19:45.
Podsetimo da Rajaner iz Niša leti trenutno ka 4 destinacije širom Evrope i to ka Bratislavi, Berlinu, Diseldorfu i Milanu.

Možda Vas zanima i sledeće...