1

ЈА ОСТАЈЕМ У СРБИЈИ-ПОРУКА МЛАДИХ ИЗ НИША

„Ја кажем-остајем у Србији!“, порука је младих из Ниша који су учествовали на данашњој конференцији, одржаној у Официрском дому. Конференцију је организовао Град Ниш, посредством Канцеларије за младе која је саставни део Службе за послове градоначелника. У Официрском дому који је био мали да прими све заинтересоване младе из нишких школа, али и госте из неколико градова Србије поздравили су члан Градског већа за омладину и спорт Бранислав Качар и организатори овог скупа, а конференцију је отворио председник Скупштине града Раде Рајковић. Почасна председница „Карић фондације“, Миланка Карић присуствовала је конференцији на тему Ја остајем у Србији и њој је овом приликом  уручена посебна захвалница будући да ова фондација подржава останак младих у земљи кроз неколико модела стипендирања. Циљ ове конференције, како се могло чути од једног од организатора је да млади Ниша пошаљу јасну и недвосмислену поруку својим вршњацима из Србије, да желе да остану овде.
ПРИЈЕМ ЗА РУКОВОДСТВО ОДБОЈКАШКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и члан Градског већа Бранислав Качар приредили су вечерас у Градској кући пријем за делегацију Одбојкашког савеза Србије у којој су били председник ОСС Зоран Гајић, приви потпредседник ОСС Иван Миљковић, председник ОС Нишавског округа Љубодраг Бркић и секретар ОСНО Милован Стојадиновић.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић истакао је да је Ниш град спорта и да као градско руководство настоје да пруже максималну подршку развоју спорта. Такође је нагласио да је одбојка јако популаран спорт у Нишу и да ће радити, не само на њеној даљој популаризацији, већ и на обезбеђивању услова за постизање врхунских резултата.

Председник Одбојкашког савеза Србије захвалио се руководству града на пријему и спремности да и даље подржавају одбојкашки спорт у граду . Он је изјавио да је посебно импресиониран тиме колико је нишко руководство свесно да одбојка у овом делу Србије има велику перспективу и обећао да ће и они као савез помоћи тиме што ће прихватити пружену руку челника Ниша како би заједнички постигли боље резултате нишких клубова. Он је овом приликом и најавио да ће поштанска штедионица бити генерални спонзор одбојкашке лиге. Пре посете Градској кући, Зоран Гајић и Иван Миљковић су у малој сали хале Чаир представницима 30 клубова из Нишавског округа уручили микаса лопте.