Ambasador Argentine u Nišu

Zamenik gradonačelnika prof. dr Miloš Banđur primio je u Gradskoj kući njegovu ekselenciju ambasadora Argentine u Srbiji Rikarda Fernandesa koji u Nišu boravi povodom Dana argentinskog filma koji će biti održani u bioskopu „Kupina“.
U srdačnom razgovoru bilo je reči o saradnji dve zemlje u ekonomskim odnosima, kao i o bogatoj južno američkoj kulturi i Argentini kao jednoj od zemalja nosilaca kulturnohg razvoja posebno filmskog stvaralaštva .
Ambasador je izrazio zadovoljtvo boravkom u Nišu, gradu bogate istorije i kulture, ali i gradu koji se ubrzano industrijski modernizuje.
U Nišu će narednih nekoliko dana biti prikazani filmovi novog argentinskog talasa koji uglavnom govore o životnim iskušenjima i problemima građana u ovom veku.
Argentinski film  zauzima značajno mesto u svetskoj kinematografiji, a nekoliko ostvarenja dobilo je i Oskara za najbolji film van engleskog govornog područja. Posebno je upočetaljivo ostvarenje „Tajna je u njihovim očima“ koji je nekoliko puta prikazan u Srbiji sa najpoznatijim argentinskim glumcem u glavnoj ulozi  Rikardom Darinom.