1

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ПОСЛОВНОЈ САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ГРАДА НИША И “BANCA INTESA AD BEOGRAD”

У оквиру Програма локалног економског развоја Града Ниша за 2017. годину, који реализује Канцеларија за локални економски развој и пројекте Града Ниша, упућен је јавни позив банкама заинтересованим за краткорочно кредитирање привредних субјеката са територије Града Ниша, уз учешће Града кроз субвенционисање камате на кредите за набавку обртних средстава, трошкове набавке машина и опреме.

 

Комисија за доделу финансијских средстава у оквиру реализације овог програма, према критеријумима из јавног позива, изабрала је најповољнију понуду, коју је поднела “Banca Intesa”. Градско веће прихватило је препоруку Комисије и данас је у Градској кући у Нишу потписан Споразум о пословној сарадњи Града Ниша и “Banca Intesa”. Споразум су потписали, у име Града, Градоначелник Дарко Булатовић и у име банке, директор за продају малом бизниcу у Регионалном центру Ниш Милан Богдановић и регионални директор за пословање са физичким лицима и малим бизнисoм у Регионалном центру Ниш Виолета Марјановић.

 

„За Град Ниш је јако важно да се овакви програми реализују како бисмо подстакли развој предузетништва и тиме допринели даљем смањивању стопе незапослености у нашем граду. Локалној самоуправи су за реализацију ових планова потребни поуздани партнери и стога сам задовољан што ћемо овај програм реализовати у сарадњи са Banca Intesa. Град издваја 5 000 000,00 динара за субвенцију камата на кредите који ће бити додељени привредним субјектима и искрено се надам да ће бити доста заинтересованих за овакву врсту помоћи“, рекао је приликом потписивања Споразума о сарадњи члан Градског већа за привреду Михајло Здравковић.

 

„Споразум који је Banca Intesa данас потписала са Градом Нишом ће нам омогућити да правним лицима и предузетницима на територији овог града, инaче веома важног регионалног пословног центра наше банке, обезбедимо још повољније услове кредитирања и тако им помогнемо да унапреде пословање и повећају конкурентност. Развој предузетништва је кључни фактор економског раста, повећања запошљавања и бољег квалитета живота грађана не само у Нишу, већ и у целој нашој земљи, и зато је веома важно да банке пруже подршку овом сегменту привреде, изјавила је Виолета Марјановић, регионални директор Banca Intesa за пословање са физичким лицима и малим бизнисом у Регионалном центру Ниш.

 

Минимални износ кредита за који ће се субвенционисати камата је 100 000,00 динара, а максимални 1 500 000,00 динара. Град Ниш субвенционисаће камату до утрошка средстава, а најкасније до 31.децембра текуће године.