Искористити велико знање и потенцијал младих

image_pdfimage_print

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је приликом отварања Стартап центра на Електронском факултету у Нишу, да ће Влада подржавати такве пројекте свуда у Србији, јер је циљ да будемо међу земљама које веома брзо напредују.

Брнабић је оценила да је покретање нишког центра за иновативно предузетништво младих – Стартап центра и развој иновационог екосистема прилика да се искористи велико знање и потенцијал који постоји у том граду.

Такође, циљ је да се младима још више приближе могућности које отвара четврта индустријска револуција, нагласила је она, подсетивши на то да је Влада Србије са више од 50 милиона динара финансирала формирање тог центра, и да је то само прва фаза.

Премијерка је похвалила тај пројекат, истичући да је посао Владе да препозна потенцијал и да онда помогне и подржи такве идеје.

Ви онда треба да идете даље, да видимо младе како развијају своје идеје и пласирају своје производе и имају приход за своје породице и државе, рекла је Брнабић и додала да ће онда тај новац бити пласиран у развој нових иновација.

Председница Владе је поручила да је важан тимски дух јер једино удруженим снагама можемо да надокнадимо пропуштено и постигнемо да будемо конкурентнији.
Центар ће бити опремљен најсавременијиом технологијом, што ће младима у Србији омогућити да раде у истим условима као и њихови вршњаци у свету.

Отварању центра присуствовао је и градоначелник Ниша Дарко Булатовић, који је подсетио на то да је идеја о центру заживела за време бившег премијера Александра Вучића и да је сада реализована.

Булатовић је рекао да је завршетком стартап центра окончана прва фаза научно-технолошког парка, док је друга фаза стварање “ламеле”, а трећа формирање научно-технолошког парка у Нишу.

Он је нагласио да никада раније није било толико посета високих државних званичника нишком универзитету.

Декан Електронског факултета у Нишу Драган Јанковић истакао је да младима треба омогућити место које ће бити инспиративно за рад, где ће научити нешто о предузетништву и иновацијама.

You may also like...