1

Отворена ликовна колонија у Сићеву

У Сићеву је свечано отворена 52. Ликовна колонија.  Својим целокупним постојањем више од пола века пратила је и на известан начин подстицала развој савремене уметности код нас, настављаући традицију Надежде Петровић.
По предлогу уметничког Савета ликовне колоније Сићево чији је председник Миодраг Даја Анђелковић, магистар графике, овогодишњи сазив броји 11 учесника из Србије (Београда, Ниша, Панчева), Шведске, Мађарске, Македоније и Црне Горе.
Учесници овогодишње колоније су Миомир Вемић, Тони Чатлески, Мартин Дуе, Милан Ђурић, Душан Митић, Снежана Манасић, Слободан Милосављевић Гане, Синиша Жикић, Александар Милановић, Мирјана Анђелковић и Александар Девић.




Почетак нове школске године

Поводом првог септембра и почетка нове школске године градоначелник Ниша Дарко Булатовић обишао је основне школе „Иво Андрић“ и „Цар Константин“,где су приређене свечаности којима су старији ђаци пожелели добродошлицу првацма ,који данас започињу своје школовање.

У основној школи „Иво Андрић“  на платоу испред школе поред  директорке школе и председника општине Црвени крст,присутне је поздравио и градоначелник.

„Једна дечја песма каже данас нам је диван дан- и заиста данас је диван дан ,јер у школу креће једна нова генерација на радост њених родитеља,али и на радост свих нас,јер су нове генерације увек нови изазов и нова нада за нека боља времена,“ рекао је градоначелник честитајући првацима први школски дан.

Свечано је било и у школи „Цар Константин“ где су маштовитим програмом уз песму и игру ,старији ученици пожелели пуно успеха најмлађим школарцима.

 




Свечана седница савета за младе

Поводом 1.септембра Дана младих Ниша у великој сали Скупштине Града одржана је свечана седница савета младих којој су присутвовали и градоначелник Ниша Дарко Булатовић,председник Скупштине Града Ниша Раде Рајковић и бројни представници младих и невладиног сектора.

Градоначелник Булатовић је у обраћању младима најпре честитао дан  којим град указује почаст овој популацији која је итекако важан сегмент друштва, јер представља покретачку снагу, али и будућност овог града и земље.

„Желимо да истакнемо ваш значај и за Град и за друштво у целини, али не желимо да се задржимо само на речима већ да конкретним акцијама уз повећану финансијску помоћ покажемо да нам је стало до наших младих нараштаја, рекао је градоначелник и најавио да ће у периоду пред нама током креирања новог буџета бити издвојена значајно већа средства за организације и пројекте младих.




ЧЕСТИТКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЂАЦИМА ПРВАЦИМА

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић свим првацима честита полазак у школу са жељом да буду вредни, да марљиво уче и слушају родитеље и учитеље.“Од срца вам упућујем најлепше жеље за будућност. Да се увек добро осећате у школи и да поставите чврсте темеље за вашу кућу знања за читаву будућност. Школа није само образовање него и васпитање. Уверен сам да ћете израсти у добре дечаке и девојчице, младиће и девојке јер је то овом граду потребно“.