1

ДАН МЛАДИХ НИША УЗ ЗВУКЕ ДЕЈАНА ПЕТРОВИЋА

Дан младих Града Ниша, 01.септембар ове године биће обележен спектакуларним концертом Дејана Петровића.

Музику Србије и Балкана која оставља без речи, овај уметник извешће на Нишавском кеју, на бини која ће, с обзиром на то да ће, по први пут у Нишу, бити постављена на реци, представљати својеврсно изненађење за све љубитеље доброг звука који 1.септембра буду на концерту. Дејан Петровић са својим оркестром учествовао је на свим већим, домаћим музичким фестивалима и небројено пута представљао Србију на разним светским сајмовима, спортским и културним догађајима, и то увек са великим успехом. Наступали су у Лондону, Торонту, Москви, Атини, Солуну, Милану, Бриселу, Прагу, Цириху, Софији, Букурешту, Љубљани, Сарајеву, а сада ће наступити пред нишком публиком којој обећавају врхунску журку.

Млади су будућност Града Ниша и то Град настоји да показује свакодневно, кроз програме које финансира и подржава, али и кроз стварање услова за рад, напредовање, усавршавање и леп и пристојан живот у Нишу. Дан младих Ниша-1.септембар само је још једна прилика да покажемо да Ниш живи за младе и са младима. Дешавања на кеју почеће у 21 сат, а као предгрупа Биг бенда Дејана Петровића наступиће нишки састав Блекберис. Покровитељ је Град Ниш-Канцеларија за младе.

 

Члан Градског већа

Бранислав Качар




КОМПЛЕТИ КАРАТА ЗА ФИЛМСКЕ СУСРЕТЕ НАЈУСПЕШНИЈИМ МЛАДИМА ИЗ НИША

Чланови Градског већа Јелена Митровски, Бранислав Качар и Бојан Крстић поделили су данас у Градској кући комплете карата за Фестивал глумачких остварења – Филмски сусрети најуспешнијим ученицима, студентима и спортистима који су освојили једно од прва три места на међународним такмичењима, као и победницима такмичења Србија у ритму Европе, и члановима Академског позоришта СКЦ-а.

„Ова пракса је уведена прошле године јер и на овај начин Град Ниш жели да укаже поштовање, част и признање младима-деци и младим људима који су достојно репрезентовали своје школе, факултете, клубове, родитеље, себе и свој град-град Ниш. На овај начин још једном скрећемо пажњу, овим скромним даром, да је наша обавеза да у сваком погледу водимо рачуна о онима који су будући покретачи и носиоци развоја овог дела Србије, а то сте ви, не само кроз стварање услова де се у Нишу несметано развијате и унапређујете своја знања и вештине“, рекла је Јелена Митровски.

Члан већа задужен за образовање Бојан Крстић поручио је: “ви сте својим понашањем, уложеним трудом и енергијом, успесима које постижете, и наградама, заслужили да вам се и на овај начин захвалимо. Желим вам пуно успеха у даљем раду. Не сумњам да ћете и даље бити вредни и марљиви и унапређивати и надограђивати таленат који имате“.