1

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић је у договору са министром здравља асс др Златибором Лончаром одржао данас у Градској кући састанак са руководиоцима Клиничког центра Ниш, Дома здравља Ниш, Завода за хитну медицинску помоћ и Завода за здравствену заштиту здравља радника Ниш, а поводом кадровских проблема у Заводу за здравствену заштиту радника у Нишу.

На састанку је још једном констатовано да Завод за здравствену заштиту радника Ниш има вишак запослених у односу на усвојене нормативе и да је, услед лоше организације посла и управљања радом, дошло до неприхватљиве ситуације да једна од амбуланти-амбуланта „Јастребац“, буде затворена.

На данашњем састанку договорено је да директорка Завода за заштиту радника Ниш од понедељка, 14.августа, преузме рад у амбуланти „Јастребац“ до повратка надлежног лекара са боловања и да се, уколико се слични проблеми поново јаве, они решавају у координацији са Клиничким центром Ниш, Домом здравља и Заводом за хитну медицинску помоћ. Истовремено, наложено је да се у Заводу за здравствену заштиту радника посао организује на начин, такав  да више не долази до истих или сличних проблема у раду.