1

ПРИЈЕМ У РЕГИОНАЛНОМ ЦЕНТРУ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ НИШ

На позив Регионалног центра Министарства одбране Ниш, председник Скупштине Града, мр Раде Рајковић присуствовао је у касарни „Тврђава“ свечаној церемонији испраћаја кандидата са територије града Ниша и Нишавског округа, примљених у војне школе широм Србије (војне стручне школе, војне гимназије и војне академије).

На састанку са начелником Регионалног центра МО, пуковником Марковићем, председник је похвалио промоцију добровољног служења војног рока, као и активности на спроведеном конкурсу за пријем у војне школе. Иначе, интересантан је податак, да се од око 1.700 пријављених кандидата са територије целе Србије, готово 30% јавило из Ниша и околине, што говори о значају Војске и нераскидивости Војске и друштва у овим крајевима.

Председник Рајковић је пожелео свим полазницима успех и срећу током усавршавања, истичући да је њихова улога у друштву изузетно значајна, да их град и држава неће заборавити, а да је њихова одлука одраз највећег степена патриотизма и храбрости. Он је нагласио да су ови млади људи већ учинили и своје родитеље и своју државом поносном, самом својом жељом за припадањем Војсци Србије.

Свечаности су присуствовали, осим представника МО и Војске, и представници локалних самоуправа, примљени кандидати, њихови родитељи и пријатељи.