Potisan ugovor i postavljen kamen temeljac za izgradnju fabrike “Cumtobela” u Nišu

  • FB_IMG_1501243569553
  • FB_IMG_1501243596556
image_pdfimage_print

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević i predstavnik  austrijske kompanije Cumtobel potpisali su  ugovor o izgradnji fabrike ove kompanije u Nišu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je veoma srećan što je potpisan ugovor sa kompanijom Cumtobel i što takva investicija dolazi u Niš.
“Posebno sam srećan da je ugovor potpisan i da idemo odmah na polaganje kamenta temeljca. Ono što je vrlo važno je da će prvi proizvodi ugledati svetlost dana u maju sledeće godine”, rekao  je Vučić.

Reč je o investiciji od 30,6 miliona evra u fabriku za proizvodnju LED rasvete, koja će zaposliti 1.100 radnika.

Subvencija vlade iznosi osam miliona evra, kazao je Vučić i dodao da su neistiniti navodi koji su se pojavili u javnosti da će vlada davati 50.000 evra po zaposlenom.

U naredne dve i po finansijske godine, fabrika će se graditi na lokaciji u južnoj industrijskoj zoni Niša, a kada bude završena pokrivaće površinu od 40.000 kvadratnih metara.

Prvi proizvodi, kako je najavljeno, izaći će u finansijskoj 2018/19. godine, a potpuni završetak objekta očekuje se u periodu od dve i po godine.

Cumtobel grupa ima 13 fabrika i prodavnica u skoro 90 zemalja, u kojima zapošljava 6.562 radnika.

Posle protokolarnog dela delegacije su posetile lokaciju gde će biti izgrađena fabrika, a predsednik Vučić zajedno sa direktorom Cumtobela Ulrihom Šumaherom i gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem položio kamen temeljac  novog postrojenja.

Možda Vas zanima i sledeće...