Отварање стартап центра доноси нова радна места и задржава младе у Нишу

image_pdfimage_print

Отварање новог стартап центра у Нишу које је планирано за септембар ове године обезбедиће услове за отварање нових радних места и развој иновативног предузетништва у овом граду, изјавио је Ненад Поповић, министар за иновације и технолошки развој у Влади Републике Србије поводом данашњег објављивања Јавног позива за коришћење услуга и повезивање у Центар за иновативно предузетништво младих (Старт-ап центар) на Електронском факултету у Нишу.

Министар Поповић је на конференцији за медије у Градској кући истакао да ће се прве стартап компаније уселити у овај центар у септембру и да ће њихов рад бити усмерен на извоз и на домаће тржиште. „То су нова радна места, то је останак младих талентованих људи у Нишу, али то је и наставак традиције овог града као иновационог и технолошког центра“, поручио је он.

Поповић је истакао да Влада Републике Србије отварање овог иновационог центра препознаје као велику шансу за запошљавање младих, развој ИТ индустрије и дигиталне економије у овом региону. “То видимо и као шансу да привреда Ниша и овог региона поново постане високотехнолошка, способна да своје производе извози у свет”, рекао је Поповић.

Он је изразио захвалност најзаслужнијима за овај пројекат, председнику Србије Александру Вучићу и премијерки Ани Брнабић.

„Објављивање овог позива и отварање центра у септембру представљају директан резултат посете председника Вучића Нишу и његовог обећања да ће овај пројекат бити реализован, као и резултат онога што је у свом експозеу истакла премијер Ана Брнабић када је говорила о иновацијама и технолошком развоју“, закључио је министар Поповић.

О значају отварања Стартап центра у Нишу на конференцији су говорили и градоначелник Дарко Булатовић и проф. др Горан Ђорђевић, помоћник градоначелника за област науке и напредне технологије и професор на Електронском факултету у Нишу.

You may also like...