URUČENJE VAUČERA U SKLOPU PROJEKTA „DOBRA ENERGIJA POKREĆE DOBRA DELA“

Kompanija LUKOIL SRBIJA AD donirala je 500 hiljada dinara Ustanovi za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Mara“ i Centru za porodični smeštaj i usvojenje. „Mara“ je od ove kompanije dobila 300, a Centar 200 hiljada dinara, koje će iskoristiti za nabavku opreme, neophodne za rad. Direktorima ovih ustanova vaučere je danas, u Gradskoj kući u Nišu, u prisustvu gradonačelnika uručio generalni direktor kompanije LUKOIL u Srbiji Igor Semeničev. Donacija je realizovana u sklopu projekta „Dobra energija pokreće dobra dela“, koji je kompanija LUKOIL organizovala uz podršku Grada Niša, u periodu od 25. maja do 25. juna na svojih pet benzinskih stanica, i u kome su učestvovali građani koji su svojim glasovima doprineli da se akcija uspešno realizuje, a novac pravilno raspodeli.

„Zadovoljni smo što smo učestvovali u projektu, a ujedno i učvrstili saradnju sa Gradom. Zahvalan sam Gradu Nišu i građanima koji su pokazali veliko interesovanje  da pomognu. Ovakvi projekti važni su za socijalno-društveni život. Nastavljamo sa akcijom u skladu sa našim mogućnostima i uvek ćemo izlaziti u susret građanima“, rekao je generalni direktor LUKOIL Srbija Igor Semeničev.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović zahvalio se rukovodstvu LUKOIL Srbija i građanima koji su učestvovali u akciji.

„Akciji se priključilo oko 7 000 građana, što je veliki broj. Ove ustanove značajne su za naš grad. Kompanija LUKOIL i prethodnih godina davala je svoj doprinos i pokazivala da je društveno-odgovorna. Nadam se da će tako biti i u narednom periodu“, istakao je gradonačelnik Darko Bulatović.

Direktor „Mare“ Miloš Ranđelović i direktorka Centra za porodični smeštaj i usvojenje Violeta Blagojević, zahvalili su rukovodstvu Grada Niša i kompanije LUKOIL Srbija AD na pomoći i istakli da im sve ovo mnogo znači.

„Hvala Gradu Nišu što se setio ustanove koja nija gradska nego republička. Imamo 680 dece i 450 hraniteljskih porodica. Republika brine o svima njima, ali nam je svaki dinar dobrodošao. Ova sredstva iskoristićemo za inastaliranje „pametne table“ u našoj sali, ali i za klimu koja nam je neophodna kako bi uslovi rada bili kvalitetniji“, poručila je direktorka Centra za porodični smeštaj i usvojenje Violeta Blagojević.

Direktor „Mare“ Miloš Ranđelović veruje da će ovakvih akcija biti još više. „Novac ćemo iskoristiti za uređenje nekih prostorija i kupovinu kreveta“, rekao je ovom prilikom.