1

Стипендиje за младе спортисте

Младим нишким спортистима у Градској кући  данас су уручени уговори о стипендијама, чији је месечни износ 6000 динара и које представљају симболичан начин да се изрази захвалност талентованим спортистима, који у различитим дисциплинама бране боје овог града, али и наше земље.

Градоначелник Дарко Булатовић рекао је на свечаности да смо земља спорта и да то доказују резултати у многим спортовима.”Град Ниш препознаје потребе младих спортиста и жели да у складу са својим могућностима помогне даљем развоју   нишких талентованих спортиста”, рекао је градоначелник.

Укупно је уручено 56 стипендија и то на основу одлуке стручне комисије.




СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ У НИШУ

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и члан Градског већа за образовање Бојан Крстић приредили су пријем за нишку екупу која је први пут учествовала на манифестацији „Србија у ритму Европе“ и из Сомбора, где се ово такмичење одвијало минулог викенда, вратила се као победничка екипа.

Члан Градског већа Бојан Крстић који је био и члан жирија на овом такмичењу и у Сомбор путовао са такмичарима, каже да је ово било једно посебно искуство и да су младе Нишлије и Нишлијке, које су наступале представљајући Турску и певали на турском језику, одушевили публику и били најбољи, и по оценама жирија и по гласовима публике. Сања Крстић, учесница такмичења, рекла је да је за све њих велика част била да на овој манифестацији учествују и представљају свој град. Она је истакла да се посебно радује што су се са првог такмичења вратили као првопласирани.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић честитао је деци, али и њиховим родитељима и још једном захвалио некадашњем амбасадору Турске у Нишу Мустафа Кемалу Бозају који је предложио да деца из Ниша представљају Турску на овом такмичењу. Он се захвалио на подршци представницима медија који су, заједно са родитељима и градом, трудили се да на најбољи могући начин представе учешће нишке деце на овом такмичењу, захвалио је и онима који су смс порукама подржали Нишлије.