САОПШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА НИША

image_pdfimage_print

На основу члана 9. Одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији Града Ниша, Штаб за ванредне ситуације, на седници одржаној  29.06. 2017. године, донео је следеће препоруке:

На основу метеоролошке ситуације и прогнозе за наредни период,због изузетно високих температура које могу изазвати поремећај у снабдевању водом на територији Града Ниша, у циљу предузимања превентивних и оперативних мера за редовно снабдевање водом и спречавање пожара услед сушног периода, као и ради заштите здравља и живота грађана, Штаб за ванредне ситуације Града Ниша обавештава грађане да ће у периоду од 30.06.2017 – 01.07.2017. год. од 1100 до 1600 часова цистерне са пијаћом водом бити постављене на следећим локацијама:

  • На Булеварској пијаци „Бошко Буха“.
  • На Трошаринској пијаци.
  • На локацији између Аутобуске станице и Тврђавске пијаце.

Такође, Штаб апелује на грађане да не троше воду из градског водовода за заливање башти, прање аутомобила и слично. Препоручује се грађанима и да без преке потребе не бораве на отвореном у периоду од 10:00 до 17:00 сати, а уколико је то нужно да обуку лагану одећу светлијих боја, од природних материјала, да користе отворену обућу, наочаре за сунце, шешире, капе и слично, да узимају више течности, конзумирају лаганију храну и избегавају кофеинске напитке и алкохолна пића. Истовремено, грађанима се препоручује и да редовно обављају вентилацију станова и других просторија у којима бораве, на природан или вештачки начин, а у случају употребе клима уређаја да исте подесе тако да разлика у температури ваздуха у средини у којој бораве не буде нижа више од 10 степени у односу на спољашњу температуру  ваздуха.

You may also like...