1

Реконструкција спортских терена у Нишкој бањи

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и градски већник Бранислав Качар обишли су данас спортске терене на локацији „Вртоп“ у Нишкој бањи где је у току реконструкција објеката који су подигнути почетком деведесетих година.
У току је комплетна реконструкција  мултифункционалног терена за мале спортове, тачније мали фудбал и кошарку, који ће бити пресвучен новим асфалтом, обележен и опремљен новим спортским имобилијаром. Поред овог терена ради се и игралиште за одбојку на песку  које ће бити једино таквог типа ван града, а биће реконструисан и терен са вештачком травом.
Одмах изнад овог објекта налазе се терени за тенис који су пресвучени новом шљаком и од почетка следеће недеље биће отворени за све љубитеље белог спорта.
Према речима већника Качара реконструкцијом ових терена  добијамо један модеран спортски комплекс који ће бити отворен за све грађане који ће садржаје моћи да користе бесплатно, а на основу распореда који ће правити запослени у Спортском савезу Града Ниша, који ће управљати радом ових терена.
Већник Качар окупљеним новинарима саопштио је и информацију да је правилник о расподели средстава спортским клубовима у граду на основу новог закона о спорту, оцењен као веома добар од стране ресорног министарства и да практично служи као модел другим локланим самоуправама у Србији. На основу новог правилника око 250 клубова у граду добиће средства за реализацију својих програма, а многи мањи клубови по први пут ће бити у ситуацији да за своје активности користе средства из буџета Града.