1

„Умрежени за побољшање положаја ЛГБТ особа у Србији“

Ове године, први пут у Нишу, организује се Нишка недеља поноса, од 27. јуна до 2. јула. Идеја је да се промовише култура дијалога и толеранције, утиче на смањење дискриминације и хомофобије и повећа видљивост проблема са којима се ЛГБТ заједница свакодневно сусреће.У оквиру недеље поноса одржана је и конференција на тему“ Умрежени за побољшање положаја ЛГБТ особа у Србији“ где су активисти организација за заштиту људских права и представници надлежних институција разговарали о начинима за превазилажење дискриминације људи по питању сексуалног опредељења.

У име Града Ниша на скупу је говорио помоћник градоначелника проф.др Небојша Ранђеловић који је рекао да је град преко локалне мреже за борбу против дискриминације ЛГБТ популације,заједно са осталим институцијама  активно укључен у борбу против хомофобичних и дискриминаторних иступа појединаца или група.

“Ово за нас није само мртво слово на папиру или жеља да пратимо светске трендове када је ЛГБТ популација у питању ,већ желимо да се кроз дијалог и укључивање свих надлежних институција на локалном нивоу  и у пракси изборимо са сваким видом дискриминације,којом се крше основна права грађана“, рекао је  проф.Ранђеловић.