„Umreženi za poboljšanje položaja LGBT osoba u Srbiji“

image_pdfimage_print

Ove godine, prvi put u Nišu, organizuje se Niška nedelja ponosa, od 27. juna do 2. jula. Ideja je da se promoviše kultura dijaloga i tolerancije, utiče na smanjenje diskriminacije i homofobije i poveća vidljivost problema sa kojima se LGBT zajednica svakodnevno susreće.U okviru nedelje ponosa održana je i konferencija na temu“ Umreženi za poboljšanje položaja LGBT osoba u Srbiji“ gde su aktivisti organizacija za zaštitu ljudskih prava i predstavnici nadležnih institucija razgovarali o načinima za prevazilaženje diskriminacije ljudi po pitanju seksualnog opredeljenja.

U ime Grada Niša na skupu je govorio pomoćnik gradonačelnika prof.dr Nebojša Ranđelović koji je rekao da je grad preko lokalne mreže za borbu protiv diskriminacije LGBT populacije,zajedno sa ostalim institucijama  aktivno uključen u borbu protiv homofobičnih i diskriminatornih istupa pojedinaca ili grupa.

“Ovo za nas nije samo mrtvo slovo na papiru ili želja da pratimo svetske trendove kada je LGBT populacija u pitanju ,već želimo da se kroz dijalog i uključivanje svih nadležnih institucija na lokalnom nivou  i u praksi izborimo sa svakim vidom diskriminacije,kojom se krše osnovna prava građana“, rekao je  prof.Ranđelović.

Možda Vas zanima i sledeće...