1

ПОВЕЋАН БРОЈ ТУРИСТА У ПРВОМ КВАРТАЛУ ОВЕ ГОДИНЕ ЗА 39 ОДСТО

У првом кварталу ове године(јануар-април), забележен је пораст броја туриста у Нишу за 39 одсто у односу на исти период прошле године, од чега је чак 50 одсто више страних туриста боравило у нашем граду, док је број домаћих гостију увећан за 31 одсто.

Укупан број остварених ноћења за исти период ове године увећан је за 22 процента. Од тога, за 35 одсто увећан је број ноћења странаца, а за 12 одсто број ноћења домаћих туриста.

Очекује се наставак позитивног тренда и даље повећање броја оних који Ниш виде као интересантну дестинацију. У наредном периоду биће настављена промоција Ниша као туристичке дестинације и то на Данима Србије у Темишвару, а потом и у оквиру кампање „Моја Србија“ у току јуна и јула месеца, а очекује нас и промоција града на Данима Србије који се одржавају у Солуну 12.јула.

Туристичка организација Ниша ће са авио компанијом RyanAir током јуна месеца реализовати и заједничку кампању преко web сајта компаније у трајању од три недеље и то у земљама у којима ова компанија има директне летове са нишког аеродрома и и на тај начин покушати да у Ниш привуче још већи број туриста.