POVEĆAN BROJ TURISTA U PRVOM KVARTALU OVE GODINE ZA 39 ODSTO

image_pdfimage_print

U prvom kvartalu ove godine(januar-april), zabeležen je porast broja turista u Nišu za 39 odsto u odnosu na isti period prošle godine, od čega je čak 50 odsto više stranih turista boravilo u našem gradu, dok je broj domaćih gostiju uvećan za 31 odsto.

Ukupan broj ostvarenih noćenja za isti period ove godine uvećan je za 22 procenta. Od toga, za 35 odsto uvećan je broj noćenja stranaca, a za 12 odsto broj noćenja domaćih turista.

Očekuje se nastavak pozitivnog trenda i dalje povećanje broja onih koji Niš vide kao interesantnu destinaciju. U narednom periodu biće nastavljena promocija Niša kao turističke destinacije i to na Danima Srbije u Temišvaru, a potom i u okviru kampanje „Moja Srbija“ u toku juna i jula meseca, a očekuje nas i promocija grada na Danima Srbije koji se održavaju u Solunu 12.jula.

Turistička organizacija Niša će sa avio kompanijom RyanAir tokom juna meseca realizovati i zajedničku kampanju preko web sajta kompanije u trajanju od tri nedelje i to u zemljama u kojima ova kompanija ima direktne letove sa niškog aerodroma i i na taj način pokušati da u Niš privuče još veći broj turista.

Možda Vas zanima i sledeće...