1

Додељене награде Свети Цар Константин и Царица Јелена

Програмом локалног економског развоја Града Ниша за 2017. Годину  предвиђена је  по први пут, додела награда СВЕТИ ЦАР КОНСТАНТИН И ЦАРИЦА ЈЕЛЕНА  најуспешнијим компанијама са седиштем у Граду Нишу, за 2016 годину и то са разлогом баш на овај датум.

Наиме, слава Града Ниша прилика је за и за осврт на најбоље компаније у Граду Нишу које, на различитим пољима, доприносе његовом локалном економском развоју. Њихов немерљив допринос је допринос  позиционирању Града Ниша на мапи Србије као црегионалног центра  али и  иделане позиције за нове инвестиције.   Компаније –  мала, средња и велика предузећа, као и и предузетници   бројне институције за подршку,  својим радом доприносе позитивнијој економској слици Града  и  смањењу незапослености.

Они, све бројнији, који започињу свој посао знак су да постоје нове бизнис идеје и планови за развијање постојећих.

Институције у систему образовања крећу, све сигурније, у повезивање са привредом, а Град чини све да подржи  и даље развија успоставњену синергију свих учесника у важном  процесу локалног економског развоја. Међу бројним добитницима награда у неколико категорија, налазе се имена попут Филип Мориса, Астер текстила, Џонсон електрик, Бенетона и Леонија, док су од домаћих компанија награђене Пут инжењеринг, Пекара Бранковић и индустрија меса Бифтек. Награђено је и удружење привредника Наисус, а добитник награде за изузетан допринос локланом економском развоју је и Машински факултет из Ниша. Као најбољи почетници у бизнису награде су добиле компаније Федерман, Милдекс и Анаквадрат доо Ниш.