Dodeljene nagrade Sveti Car Konstantin i Carica Jelena

image_pdfimage_print

Programom lokalnog ekonomskog razvoja Grada Niša za 2017. Godinu  predviđena je  po prvi put, dodela nagrada SVETI CAR KONSTANTIN I CARICA JELENA  najuspešnijim kompanijama sa sedištem u Gradu Nišu, za 2016 godinu i to sa razlogom baš na ovaj datum.

Naime, slava Grada Niša prilika je za i za osvrt na najbolje kompanije u Gradu Nišu koje, na različitim poljima, doprinose njegovom lokalnom ekonomskom razvoju. Njihov nemerljiv doprinos je doprinos  pozicioniranju Grada Niša na mapi Srbije kao cregionalnog centra  ali i  idelane pozicije za nove investicije.   Kompanije –  mala, srednja i velika preduzeća, kao i i preduzetnici   brojne institucije za podršku,  svojim radom doprinose pozitivnijoj ekonomskoj slici Grada  i  smanjenju nezaposlenosti.

Oni, sve brojniji, koji započinju svoj posao znak su da postoje nove biznis ideje i planovi za razvijanje postojećih.

Institucije u sistemu obrazovanja kreću, sve sigurnije, u povezivanje sa privredom, a Grad čini sve da podrži  i dalje razvija uspostavnjenu sinergiju svih učesnika u važnom  procesu lokalnog ekonomskog razvoja. Među brojnim dobitnicima nagrada u nekoliko kategorija, nalaze se imena poput Filip Morisa, Aster tekstila, Džonson elektrik, Benetona i Leonija, dok su od domaćih kompanija nagrađene Put inženjering, Pekara Branković i industrija mesa Biftek. Nagrađeno je i udruženje privrednika Naisus, a dobitnik nagrade za izuzetan doprinos loklanom ekonomskom razvoju je i Mašinski fakultet iz Niša. Kao najbolji početnici u biznisu nagrade su dobile kompanije Federman, Mildeks i Anakvadrat doo Niš.

Možda Vas zanima i sledeće...