1

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ: „НЕПОШТОВАЊЕ ДРЖАВЕ И ЊЕНИХ ЗАКОНА НЕ СМЕ ДА БУДЕ НАГРАЂЕНО“

„Фудбалски клуб Раднички Ниш је градски клуб и стога смо изузетно забринути због најновијих дешавања у вези са добијањем евро лиценце. Као Град увек смо се трудили да помогнемо ФК Раднички да превазиђе финансијске проблеме које је имао у претходном периоду како би несметано могао да се такмичи у домаћој фудбалској лиги и како би поштовао све законе наше државе. Из тог разлога брине нас чињеница да поједини фудбалски клубови, који су дугогодишњи рекордери у дуговањима и чији су рачуни годинама у блокади, сада буквално „преко ноћи“ проналазе новац и деблокирају рачун. Сматрамо да не би било добро да се игноришу закони наше Републике и да је потребно да се правила поштују у континуитету, а не само онда када појединцима то одговара. Фудбал није само игра на терену већ и резултат домаћинског пословања клубова и испуњавање законом предвиђених обавеза.

Као Град забринути смо развојем ситуације и могућношћу да лиценца припадне клубу који годинама ради „на црно“. Уколико се то заиста буде догодило, дефинитивно ће се наградити непоштовање државе и њених закона. Подаци којима располежемо говоре да је нишки Фудбалски клуб Раднички само у последња два месеца платио око 9 милиона динара на име пореза Републици Србији, као и 30 милиона динара за заостала дуговања из прошлости.

Град Ниш наставиће да подржава нишки спорт и спортисте и  искрено се надамо да ће поштовање закона ове државе бити нешто што је изнад свега“, наводи се у саопштењу члана Градског већа за спорт Бранислава Качара.
ПРИЈЕМ ЗА СТОНОТЕНИСЕРЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Члан Градског већа, ресорно задужен за спорт, Бранислав Качар примио је данас у Градској кући чланове Стонотениског клуба за особе са инвалидитетом Наис који су, такмичећи се за репрезентацију Србије, освојили 6 медаља и четири пехара на првом међународном турниру у Подгорици. Осим репрезентативаца Србије на турниру су учествовале и репрезентације Хрватске, Македоније и домаћини, репрезентативци Црне Горе. Према речима стонотенисера, услови за тренинг у Нишу су добри, проблеми којих је било у претходном периоду, су превазиђени.

Према речима члана Градског већа Бранислава Качара стекли су се услови да стонотениски клуб за ОСИ Наис учествује на конкурсу за средства која додељује град. Он је честитао такмичарима на изврсном резултату и обећао да ће Град помоћи да се још више побољшају њихови услови за тренирање и најавио реконструкцију стонотениског дома наредне године, као и прилагођавање тоалета особама са инвалидитетом, што је тренутно проблем. Осим тога, преко Спортског савеза Ниша биће им уручена спортска опрема, а Град ће им помоћи и да оду на такмичење које се одржава јула месеца у Немачкој.