1

У НИШУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Полагањем венаца на споменик Ослободиоцима Ниша на Тргу Краља Милана обележен је 9.мај, Дан победе над фашизмом у Другом Светском рату.

Венце су положиле делегације Града Ниша, Војске Србије, Полиције, Нишавског управног округа, Руско-српског хуманитарног центра и многи други. Ово је велики дан, истакли су представници Града, дан када одајемо почаст  прецима који су животе дали за нашу слободу. Значајну улогу у победи над фашизмом имао је српски народ са хиљадама бораца који су дали живот за слободу и поштовање људског достојанства. Република Србија данас чврсто заступа принципе мирољубиве сарадње и залаже се за толеранцију и сарадњу са осталим државама Балкана, али и доприноси укупним напорима за постизање стабилности у региону, речено је након полагања венаца.

У склопу обележавања Дана победе над фашизмом, венци су положени и на споменик палим руским војницима испред логора на Црвеном крсту.




Пријем за младе нишке шахисте

У Градској кући приређен је пријем за младе нишке шахисте који су на државном првенству освојили неколико медаља.

Шахисте је примио градски већник Бранислав Качар који је овом приликом освајачима медаља уручио плакете Спортског савеза Града Ниша.

Медаље су на недавно завршеном државном првенству освојене у брзопотезном, убрзаном, проблемском и стандардном шаху.

Јован Стевановић био је најбољи у стандардном и убрзаном шаху, Павле Ћирић је тријумфовао у проблемском шаху док је у овој категорији Ања Симић освојила друго место.

У стандардном шаху Илија Станојевић и Филип Здравковић освојили су прво, односно треће место.

У питању се деца која похађају нишке основне школе и један гимназијалац, а  која представљају будућност града у овој древној спортској дисциплини.