НОСИОЦИ ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА

image_pdfimage_print

Удружење самосталних занатлија и предузетника Ниша, треба да има кључну улогу у реализацији пројекта дуалног образовања и буде значајан фактор у привредном развоју Ниша, закључено је на пријему у Кабинету председника Скупштине града Радета Рајковића за представнике овог удружења.

Кроз активну улогу чланова удружења у развоју дуалног образовања, појаснио је председник Рајковић, значајно ће бити унапређене вештине и знања средњошколаца. Практичним радом у занатским радионицама и малим предузећима, ови млади људи ће стећи неопходну праксу, како би могли да самостално покрену сопствени посао или буду конкурентнији на тржишту рада.

Овом приликом било је речи и о проблемима са којима се суочавају неки од чланова удружења. То се, пре свега, односи на тренутно актуелан проблем увођења реда у постављању  башти испред угоститељских објеката. Угоститељи при том не траже изузимање из градских одлука али, како је речено,  очекују да се оне доносе у консултацији са њима. Као решење за овај и сличне проблеме, предложено је да се оформи радна група представника надлежних градских институција и овог удружења, а да договорене одлуке  имају разумне рокове почетка примене и да важе за све подједнако.

Иначе, представници удружења занатлија и предузетника, информисали су председника Рајковића о неким од својих идеја, попут пројекта формирања Центра старих заната у Тврђави. Овај центар би окупио већи број занатлија, радио као пословна задруга уз потенцирање старих заната и имао велики туристички значај.

You may also like...