1

КОНКУРС ЗА КУПОВИНУ СТАНОВА У МАЈАКОВСКОГ ЗА 45 ДАНА

Конкурс за куповину станова у ламелама 5 и 6 у Улици Мајаковског у Дуваништу биће расписан за 45 дана, рекао је приликом обиласка радова на партерном уређењу градоначелник Ниша Дарко Булатовић. Према његовим речима, од 72 стана на тржишту ће се наћи 52, остали ће се издавати. Станови су изграђени средствима Града Ниша и Републике Србије у износу од око 160 милиона динара.Градоначелник је овом прилико рекао да се чека завршетак партерног уређења како би зграде могле да добију употребну дозволу. Иначе, неки од услова за куповину стана на овој адреси су да потенцијални купци немају непокретности у власништву, да имају пребивалиште у Нишу и др. Цена квадратног метра стана је 634 е без ПДВ-а.  Цена за издавање кретаће се од 1-1,20 Е по квадрату, али ће крајњу реч дати надлежно министарство у складу са одредбама Закона о социјалном становању. Како је раније најављено, за оне становнике Мрамора чије су куће страдале од клизишта, а који испунавају услове, прописане од стране надлежне Комисије, у овим ламелама биће опредељени станови. Очекује се да овакву одлуку потврди и Скупштина града Ниша на наредном заседању.
У току јавни позив за стипендирање талентованих ученика и студената у 2017.

Комисија за подстицај развоја талентованих ученика и студената Града Ниша објавила је јавни позив за стипендирање талентованих ученика и студената у 2017. години.

Услови и критеријуми које талентовани ђаци и студенти треба да испуне да би остварили право на градску стипендију да су редовни ученици, односно студенти школе, тј. факултета чији је оснивач Република Србија, да су држављани Србије, да имају пребивалиште или боравиште на територији града најмање годину дана, да нису корисници стипендија или кредита по другом основу, да током школовања имају просек најмање 4,50 , односно током студирања просек најмање 9,00 и друго. Текст јавног позива сви заинтересовани студенти и ђаци са комплетном информацијом о самом конкурсу, налази се на званичном сајту града www.gu.ni.rs, у делу јавнa обавештења-јавни позиви. Иначе, рок за подношење пријава је 5. април.