1

Ускоро документарни филм о  нишкој „Хипи долини“

У Градској кући градска већница ресорно задужена за културу Јелена Митровски примила је екипу која ради на реализацији доументарног филма посвећеног нишкој „Хипи долини“. Продуцент филма о Хипи долини је Оливер Пауновић иначе директор  нишког Сити маркетинг центра ,док је редитељ филма Боби Рајковић .

“Немам дилему да је Граду потребно и филмско “сећање” на ову улицу. О Хипи долини сам слушао од старијих пријатеља и увек су ми те приче биле занимљиве. Надам се да ћемо и ми, екипа која ће радити, кроз филм упознати многе који су одрастали у Хипи долини и били сведоци једне много безбрижније младости,” рекао је Пауновић на пријему.

Ниш је био једини град у некадашњој Југославији који је имао јединствени корзо, магичну Хипи долину о којој се знало од Вардара до Триглава. Улица под називом Владимира Назора у самом центру Ниша, у периоду од 1972. до 1979. године свима је била позната једино као Хипи долина. Дешавало се да туристи, који су у то време боравили у граду, буду збуњени бројем младих који су сваке вечери шетали, или једноставно стајали у тој улици. Често је било и питање “да ли су то студентске демострације”?

Сценарио за филм потписује познати нишки глумац и драмски писац Мириљуб Рики Недовић,а модератори у филму и савременици Хипи долине су Бане Миљковић, некадашњи најпознатији ди-џеј у граду и Драган Аранђеловић Ара, иницијатор да улица Владимира Назора добије таблу са подсећањем да се некада звала “Хипи долина”. Табла је свечано откривена 7. марта ове године.