1

Ниш постаје центар југоисточне Европе

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић присуствовао је  у Нишкој Бањи потписивању уговора између Министарства привреде и компаније “Integrated Micro-Electronics Inc.” (IME), који предвиђа изградњу фабрике те компаније у Нишу.
Уговор о додели средстава, чиме ће бити омогућено да се у том граду на југу Србије изгради фабрика која ће запошљавати 1.250 радника, потписали су министар привреде у Влади Републике Србије Горан Кнежевић и извршни директор поменуте компаније Жил Бернар.

Вучић је у обраћању након потписивања уговора поручио да Ниш постаје центар југоисточне Европе и да се поноси тиме, уз оцену да је томе добрим делом допринела и Влада Србије.

Он је представницима IME поручио да жели да види 1.250 запослених, да буду задовољни са породицама у Нишкој Бањи и да се веома радује што је уговор потписан.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић захвалио се премијеру на напорима да Ниш поново постане привредни центар овог дела Србије и изразио уверење да је ово корак ка бољем животу грађана овог дела Србије.

“Не доносимо само новац и нову технологију, већ и нове вредности. Имамо дугорочне планове. Планирамо да запослимо више од 1.200 људи који ће бити део заједнице која броји 17.000 радника, поручио је директор компаније “Integrated Micro-Electronics Inc.”Жил Бернард приликом потписивања уговора.

 




„Србија карго“ запослила 86 машиновођа-у Нишу уручени уговори о раду

После спроведеног конкурса и деветомесечне обуке а уз сагласност Владе Србије у радни однос примљено је 86 машиновођа, после готово 20 година. Међу примљеним машиновађама из целе Србије су и три жене, а њих 10 је из Ниша.

Они ће бити запослени у предузећу “Србија Карго”, насталом у оквиру реформе железничког сектора, које у Локомотивском депоу у Нишу ремонтује дизел локомотиве.

Потпредседница Владе Зорана Михајловић истакла је да ће наредне године бити примљено још 40 машиновођа али и да ће на железници бити посла и за друга занимање.




Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и министар омладине и спорта Вања Удовичић честитали Дан студената онима који студирају на Универзитету у Нишу

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовали су свечаној академији поводом Дана студената Универзитета у Нишу. Они су пожелели да студенти и даље вредно уче и постужу добре резултате јер су управо млади највреднији сегмент друштва и једини гарант добре будућности.

Фонд за младе таленте Републике Србије од 2014. године стипендирао је 8601 ученика средњих школа и студената за студије у земљи и иностранству. Потписано је више од 20 споразума о сарадњи са компанијама и институцијама у земљи, а 950 стипендиста учествовало је у програмима обука и радионицама Фонда. У последње две године повећан је број стипендиста за студије у Србији са 1000 на 1250 , а повећан је и износ стипендија.

Иначе, за Дан студената у Нишу узет је 22.март, дан када су пре 76 година, на антифашистичкој конференцији студенти Ниша први пут показали да представаљју ешалон у одбрани слободе и да су увек први дизали свој глас против неправде.