Potpisan memorandum o razumevanju vezan za projekat izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

image_pdfimage_print

U Gradskoj kući potpisan je Memoranduma o razumevanju između Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i Grada Niša, koji su potpisali državni sekretar Stana Božović i gradonačelnik Niša Darko Bulatović uz prisustvo ambasadora Švedske NJ.E. Jana Lundina.

Potpisivanje memoranduma istovremeno označava  početak pripreme tehničke dokumentacije za implementaciju Projekta sakupljanja i prerade otpadnih voda u Gradu Nišu, koji finansira Vlada Švedske kroz Švedsku agenciju za međunarodni razvoj i saranju – SIDA, a u okviru programa „Podrška razvoju infrastrukture u oblasti zaštite životne sredine” (PEID).

Projekat podrazumeva pripremu tehničke dokumentacije u skladu sa zakonodavstvom Republike Srbije koja će omogućiti početak radova na izgradnji infrastrukture za sakupljanje i preradu otpadnih voda u Nišu: izgradnju novih kolektora, sanaciju dela postojećih, proširenje kolektorske mreže, izgradnju gradskog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i za dodatni tretman mulja. Projekat sprovode Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Grad Niš, a glavni donator je Švedska u sklopu razvojne pomoći Srbiji na putu ka članstvu u EU.

Možda Vas zanima i sledeće...