Потписан меморандум о разумевању везан за пројекат изградње постројења за пречишћавање отпадних вода

image_pdfimage_print

У Градској кући потписан је Меморандума о разумевању између Министарства пољопривреде и заштите животне средине и Града Ниша, који су потписали државни секретар Стана Божовић и градоначелник Ниша Дарко Булатовић уз присуство амбасадора Шведске Њ.Е. Јана Лундина.

Потписивање меморандума истовремено означава  почетак припреме техничке документације за имплементацију Пројекта сакупљања и прераде отпадних вода у Граду Нишу, који финансира Влада Шведске кроз Шведску агенцију за међународни развој и сарању – SIDA, а у оквиру програмa „Подршка развоју инфраструктуре у области заштите животне средине” (PEID).

Пројекат подразумева припрему техничке документације у складу са законодавством Републике Србије која ће омогућити почетак радова на изградњи инфраструктуре за сакупљање и прераду отпадних вода у Нишу: изградњу нових колектора, санацију дела постојећих, проширење колекторске мреже, изградњу градског постројења за пречишћавање отпадних вода и за додатни третман муља. Пројекат спроводе Министарство пољопривреде и заштите животне средине и Град Ниш, а главни донатор је Шведска у склопу развојне помоћи Србији на путу ка чланству у ЕУ.

You may also like...