1

49.година Факултета заштите на раду

Факултет Заштите на раду у Нишу свечаном академијом обележио је 49.година постојања и рада.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и градски већник Бранислав Качар присуствовали су овој свечаности и професорима и студентима честитали овај вредан јубилеј. ФЗНР је један од 13 факултета  Универзитета у Нишу, који успешно функционише скоро пола века и који је до сада образовао бројне генерације инжењера заштите на раду и других сродних дисциплина.

На иницијативу Заједнице Завода за заштиту на раду 1968. године је при Техничком факултету Универзитета у Нишу основан Одсек заштите на раду. Те године уписана је прва генерација студената. Када се Грађевински факултет издвојио из Техничког факултета у самостални факултет Одсек заштите на раду остаје у саставу Грађевинског факултета.

  1. марта 1976. године одлуком Савета Грађевинског факултета и 14. јула 1972. године одлуком Скупштине Социјалистичке Републике Србије Факултет заштите на раду постаје самостална образовно-научна установа.НАСТАВЉА СЕ ПОВЕЋАЊЕ БРОЈА ТУРИСТА У НИШУ

Према подацима Републичког завода за статистику, почетком 2017. године повећан је укупан туристички промет у Граду Нишу.

У јануару ове године дошло је до повећања броја туриста за 32 одсто у односу на исти период прошле године. Од тог броја, домаћих туриста је 21,4 одсто више, док је број страних туриста који долазе у наш град чак 41 одсто виши. У јануару је остварено и 7 процената више ноћења него у исто време прошле године, при чему је број ноћења домаћих туриста смањен за 15, а број иностарних повећан за 30 одсто.