КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ТРЕЋИ ЛЕОНИ У СРБИЈИ, ПРВИ У НИШУ

  • 800x600_darkobulatovic-foto-vanjakeser - Copy
  • _JS_4621
  • _JS_5119
  • IMG_1059
image_pdfimage_print

Премијер Србије Александар Вучић, амбасадор Немачке у нашој земљи Аксел Дитман, извршни директор Леони Ралф Маус, директор Леонија за Србију Клеменс Сакс и градоначелник Ниша Дарко Булатовић положили су данас камен темељац којим је и званично почела изградња прве фабрике Леонија у Нишу, треће у Србији. Реч је о инвестицији вредној 22 милиона евра, у којој ће посао добити најмање 2 200 радника.

Премијер Вучић је у обраћању рекао да је у Нишу, граду у коме је незапослено скоро 30 000 људи, циљ да се број незапослених спусти испод 20 хиљада. Он је истакао да се данас у Нишу могу видети резултати политике коју је народ изабрао, политике стабилности, сигурности и одговорности. „Њоме се привлаче страни инвеститори, али и одржава дата реч“, поручио је премијер.

Компанија Леони у Србији има поузданог партнера, а добра сарадња са локалним и републичким властима у претходном периоду и добро искуство две фабрике које овде послују већ неколико година, довеле су до одлуке о изградњи трећег погона, поручили су представници Леонија Клеменс Сакс и Ралф Маус.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић рекао је да је почетак изградње фабрике Леони у Нишу велики дан за град у којем се после деценије привредне и економске стагнације поново ради и гради и запошљавају људи. Он је подвукао да је Леони за мање од 48 сати добио грађевинску дозволу што показује да је локална власт озбиљна и да подржава економску политику Владе Србије.

You may also like...