KAMEN TEMELJAC ZA TREĆI LEONI U SRBIJI, PRVI U NIŠU

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Nemačke u našoj zemlji Aksel Ditman, izvršni direktor Leoni Ralf Maus, direktor Leonija za Srbiju Klemens Saks i gradonačelnik Niša Darko Bulatović položili su danas kamen temeljac kojim je i zvanično počela izgradnja prve fabrike Leonija u Nišu, treće u Srbiji. Reč je o investiciji vrednoj 22 miliona evra, u kojoj će posao dobiti najmanje 2 200 radnika.

Premijer Vučić je u obraćanju rekao da je u Nišu, gradu u kome je nezaposleno skoro 30 000 ljudi, cilj da se broj nezaposlenih spusti ispod 20 hiljada. On je istakao da se danas u Nišu mogu videti rezultati politike koju je narod izabrao, politike stabilnosti, sigurnosti i odgovornosti. „Njome se privlače strani investitori, ali i održava data reč“, poručio je premijer.

Kompanija Leoni u Srbiji ima pouzdanog partnera, a dobra saradnja sa lokalnim i republičkim vlastima u prethodnom periodu i dobro iskustvo dve fabrike koje ovde posluju već nekoliko godina, dovele su do odluke o izgradnji trećeg pogona, poručili su predstavnici Leonija Klemens Saks i Ralf Maus.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da je početak izgradnje fabrike Leoni u Nišu veliki dan za grad u kojem se posle decenije privredne i ekonomske stagnacije ponovo radi i gradi i zapošljavaju ljudi. On je podvukao da je Leoni za manje od 48 sati dobio građevinsku dozvolu što pokazuje da je lokalna vlast ozbiljna i da podržava ekonomsku politiku Vlade Srbije.